EB-League CS:GO

Лигата по CS:GO ще включва 16 отбора, които ще бъдат разделени в 2 групи по 8 отбора.

Започвайки седмицата на 27ми януари, всеки отбор играе 1 среща седмично срещу друг отбор в групата. В края на лигата 2та най-добри отбора от всяка група отиват на LAN финали.

EB-League StarCraft II

Лигата по StarCraft II ще включва 32 играчи, които ще бъдат разделени в 4 групи по 8 играча.

Започвайки седмицата на 27ми януари, всеки играч играе 1 среща седмично срещу друг играч в групата. В края на лигата 2мата най-добри играчи от всяка група отиват на LAN финали.

Формат на седмичните срещи

Правилник за лигата по CS:GO

Играят се общо 8 срещи всяка седмица в дните понеделник-четвъртък включително. Срещите са вечер, след работно време, от 7:30pm и от 9:30pm. Ако първата среща приключи по-рано, тогава втората започва 15 минути след първата. Седмичният график ще бъде направен преди началото на лигата за всичките 7 седмици. Седмичният график за вашия отбор подлежи на промяна до неделята преди седмичната ви среща. Това е с цел да може да променим графика на друг отбор, за да акомодираме за евентуална смяна на деня или часа на седмичната ви среща.

Играят се общо 16 срещи всяка седмица в дните понеделник-четвъртък включително. Срещите са вечер, след работно време, от 7:30pm, 8:30pm, 9:30pm и 10:30pm. Ако среща приключи по-рано, тогава следващата започва 15 минути след приключването на предната за деня. Седмичният график ще бъде направен преди началото на лигата за всичките 7 седмици. Седмичният график за всеки състезател подлежи на промяна до неделята преди седмичната му среща. Това е с цел да може да променим графика на други играчи, за да акомодираме за евентуална смяна на деня или часа на седмичната ви среща.

Провеждане на самите срещи

Срещите, които отборите играят всяка седмица са формат best-of-one с вето с по 3 бана и оставащата една карта от седемте карти в active duty - Mirage, Inferno, Dust2, Train, Overpass, Nuke, Vertigo. Ветото се случва 10-15 минути преди срещата, като в него участват капитаните на двата отбора, кастъра на срещата и админ. Страните, от които започват отборите, се решават с knife round, като победителите избират страна. Картата се играе до 16 спечелени рунда за единия отбор, със смяна на страните на 15 рунда. Ако до 30 рунда няма победител - резултата е 15-15 - се играят продължения до определяне на победител. Всяко продължение е в 6 рунда, като всеки отбор започва от страната на която е бил преди началото на продължението и на 3 рунда се сменят страни. При резултат 3-3 в продължението се играе ново продължение по същото правило. В началото на продължението всеки играч започва с максималните възможни пари - $16000 - за да може всеки рунд от продължението да е гарантиран gun round.

Срещите, които играчите играят всяка седмица са формат best-of-three с вето с по 2 бана и 2 пика от седемте карти в ladder pool - Triton LE, Ephemeron LE, World of Sleepers LE, Zen LE, Simulacrum LE, Nightshade LE, Eternal Empire LE. Ветото се случва 10-15 минути преди срещата, като в него участват двамата играчи, кастъра на срещата и админ. Всяка карта се играе до победа на единия от двамата играчи. Третата карта се играе само при равен резултат от първите 2 карти.

Точкуване по време на лигата

Всяка среща от лигата прибавя на отбора от 0 до 3 точки към общото класиране. След приключване на всички срещи, първите 2 отбора във всяка група продължават участието си на LAN финал. При еднакви точки се гледа round-difference на отборите с еднакви точки. При еднакъв round-difference се гледа прекия двубой м/у отборите.

  • 3 точки при победа в редовната игра
  • 2 точки при победа в продължение
  • 1 точка при загуба в продължение
  • 0 точки при загуба в редовната игра

Всяка среща от лигата прибавя на играча от 0 до 3 точки към общото класиране. След приключване на всички срещи, първите 2 играчи във всяка група продължават участието си на LAN финал. При еднакви точки се гледа прекия сблъсък на играчите. При равенство при прекия сблъсък се играе допълнителна среща м/у играчите с равни точки.

  • 3 точки при победа с 2:0
  • 2 точки при победа с 2:1
  • 1 точка при загуба с 1:2
  • 0 точки при загуба с 0:2

Използване на помощен софтуер (cheats)

Използване на помощен софтуер от какъвто и да е тип, който може да се класифицира като cheat, е напълно забранено. Всяка среща от лигата ще бъде излъчвана пряко и ще бъде наблюдавана от admin. При съмнение за използване на такъв софтуер, случаят ще бъде разгледан от организаторите и при заключение, че играч в лигата е използвал такъв софтуер, тогава играчът (SC II), или отборът (CS:GO), който играча представлява ще бъде дисквалифициран!!! Esports Бизнес Лигата е аматьорска лига, в която играчите трябва да покажат собствените си възможности, а не възможностите на софтуер, който подпомага играта им. Нашата цел да е предоставим добро преживяване за всички участващи!