EB-League CS:GO

Лигата по CS:GO ще включва минимум 16 отбора, които ще бъдат разделени в групи по 8 отбора.

Започвайки седмицата на 14ти Септември, всеки отбор играе 1 среща седмично срещу друг отбор в групата. В края на лигата 8те най-добри отбора отиват на финали.

EB-League StarCraft II

Лигата по StarCraft II ще включва минимум 32 играчи, които ще бъдат разделени в групи по 8 играча.

Започвайки седмицата на 14ти Септември, всеки играч играе 1 среща седмично срещу друг играч в групата. В края на лигата 8те най-добри играчи от всяка група отиват на финали.

Формат на седмичните срещи

Правилник за лигата по CS:GO

Срещите се играят всяка седмица в дните понеделник-четвъртък включително. Срещите са вечер, след работно време и се играят последователно, започвайки от 7:30pm. Всяка среща след първата започва 15 минути след приключване на предишната среща. Седмичният график ще бъде направен преди началото на лигата за всичките 7 седмици. Графикът на вашия отбор подлежи на промяна преди започването на лигата, или ако сте успели да се разберете с другите отбори за промяна на графика и имате съгласието им.

Срещите се играят всяка седмица в дните понеделник-четвъртък включително. Срещите са вечер, след работно време и се играят последователно, започвайки от 7:30pm. Всяка среща след първата започва 15 минути след приключване на предишната среща. Седмичният график ще бъде направен преди началото на лигата за всичките 7 седмици. Графикът на всеки състезател подлежи на промяна преди започването на лигата, или ако сте успели да се разберете с другите играчи за промяна на графика и имате съгласието им.

Провеждане на самите срещи

Срещите, които отборите играят всяка седмица са формат best-of-one с вето с по 3 бана и оставащата една карта от седемте карти в active duty - Mirage, Inferno, Dust2, Train, Overpass, Nuke, Vertigo. Ветото се случва 10-15 минути преди срещата, като в него участват капитаните на двата отбора, кастъра на срещата и админ. Страните, от които започват отборите, се решават с knife round, като победителите избират страна. Картата се играе до 16 спечелени рунда за единия отбор, със смяна на страните на 15 рунда. Ако до 30 рунда няма победител - резултата е 15-15 - се играят продължения до определяне на победител. Всяко продължение е в 6 рунда, като всеки отбор започва от страната на която е бил преди началото на продължението и на 3 рунда се сменят страни. При резултат 3-3 в продължението се играе ново продължение по същото правило. В началото на продължението всеки играч започва с максималните възможни пари - $16000 - за да може всеки рунд от продължението да е гарантиран gun round.

Срещите, които играчите играят всяка седмица са формат best-of-three с вето с по 2 бана и 2 пика от седемте карти в ladder pool - Triton LE, Ephemeron LE, World of Sleepers LE, Zen LE, Simulacrum LE, Nightshade LE, Eternal Empire LE. Ветото се случва 10-15 минути преди срещата, като в него участват двамата играчи, кастъра на срещата и админ. Всяка карта се играе до победа на единия от двамата играчи. Третата карта се играе само при равен резултат от първите 2 карти.

Точкуване по време на лигата

Всяка среща от лигата прибавя на отбора от 0 до 3 точки към общото класиране. След приключване на всички срещи, първите 2 отбора във всяка група продължават участието си на LAN финал. При еднакви точки се гледа round-difference на отборите с еднакви точки. При еднакъв round-difference се гледа прекия двубой м/у отборите.

  • 3 точки при победа в редовната игра
  • 2 точки при победа в продължение
  • 1 точка при загуба в продължение
  • 0 точки при загуба в редовната игра

Всяка среща от лигата прибавя на играча от 0 до 3 точки към общото класиране. След приключване на всички срещи, първите 2 играчи във всяка група продължават участието си на LAN финал. При еднакви точки се гледа прекия сблъсък на играчите. При равенство при прекия сблъсък се играе допълнителна среща м/у играчите с равни точки.

  • 3 точки при победа с 2:0
  • 2 точки при победа с 2:1
  • 1 точка при загуба с 1:2
  • 0 точки при загуба с 0:2

Използване на помощен софтуер (cheats)

Използване на помощен софтуер от какъвто и да е тип, който може да се класифицира като cheat, е напълно забранено. Всяка среща от лигата ще бъде излъчвана пряко и ще бъде наблюдавана от admin. При съмнение за използване на такъв софтуер, случаят ще бъде разгледан от организаторите и при заключение, че играч в лигата е използвал такъв софтуер, тогава играчът (SC II), или отборът (CS:GO), който играча представлява ще бъде дисквалифициран!!! Esports Бизнес Лигата е аматьорска лига, в която играчите трябва да покажат собствените си възможности, а не възможностите на софтуер, който подпомага играта им. Нашата цел да е предоставим добро преживяване за всички участващи!