EB-League CS:GO

Отборите от лигата по CS:GO ще бъдат разделени в групи по 4-8 отбора.

Започвайки седмицата на 28ми септември 2020, всеки отбор играе 1-2 срещи седмично срещу друг отбор в групата. В края на лигата 4те най-добри отбора отиват на финали.

EB-League StarCraft II

Играчите от лигата по StarCraft II ще бъдат разделени в групи по 4-8 играча.

Започвайки седмицата на 28ми септември 2020, всеки играч играе 1-2 среща седмично срещу друг играч в групата. В края на лигата 8те най-добри играчи отиват на финали.

Формат на седмичните срещи

Правилник за лигата по CS:GO

Срещите се играят всяка седмица в дните понеделник-четвъртък включително. Срещите са вечер, след работно време и се играят последователно, започвайки от 7:30pm. Всяка среща след първата започва 15 минути след приключване на предишната среща. Седмичният график ще бъде направен преди началото на лигата за всички седмици. Графикът на вашия отбор подлежи на промяна преди започването на лигата, или ако сте успели да се разберете с другите отбори за промяна на графика и имате съгласието им.

Срещите се играят всяка седмица в дните понеделник-четвъртък включително. Срещите са вечер, след работно време и се играят последователно, започвайки от 7:30pm. Всяка среща след първата започва 15 минути след приключване на предишната среща. Седмичният график ще бъде направен преди началото на лигата за всички седмици. Графикът на всеки състезател подлежи на промяна преди започването на лигата, или ако сте успели да се разберете с другите играчи за промяна на графика и имате съгласието им.

Провеждане на самите срещи

Срещите, които отборите играят всяка седмица са формат best-of-one (BO1) или best-of-three (BO3) с вето върху картите в active duty - Mirage, Inferno, Dust2, Train, Overpass, Nuke, Vertigo. Ветото се случва 10-15 минути преди срещата, като в него участват капитаните на двата отбора, кастъра на срещата и админ. Страните, от които започват отборите, се решават с избор от противоположната страна на избиране на картата, или с knife round, като победителите избират страна. Картата се играе до 16 спечелени рунда за единия отбор, със смяна на страните на 15 рунда. Ако до 30 рунда няма победител - резултата е 15-15 - се играят продължения до определяне на победител. Всяко продължение е в 6 рунда, като всеки отбор започва от страната на която е бил преди началото на продължението и на 3 рунда се сменят страни. При резултат 3-3 в продължението се играе ново продължение по същото правило. В началото на продължението всеки играч започва с максималните възможни пари - $16000 - за да може всеки рунд от продължението да е гарантиран gun round.

Срещите, които играчите играят всяка седмица са формат best-of-three с вето с по 2 бана и 2 пика от седемте карти в ladder pool - Submarine LE, Deathaura LE, Pillars of Gold LE, Oxide LE, Lightshade LE, Romanticide LE, Jagannatha LE. Ветото се случва 10-15 минути преди срещата, като в него участват двамата играчи, кастъра на срещата и админ. Всяка карта се играе до победа на единия от двамата играчи. Третата карта се играе само при равен резултат от първите 2 карти.

Формат Double Elimination (Сезон 2)

Отборите се разпределят в групи и се теглят първите срещи. След това всяка от групите има два потока - winners и losers bracket. Всички отбори стартират в winners bracket и след направена загуба падат в losers bracket. След загуба на отбор от losers bracket отборът бива елиминиран от турнира.

Играчите се разпределят в групи и се теглят първите срещи. След това всяка от групите има два потока - winners и losers bracket. Всички играчи стартират в winners bracket и след направена загуба падат в losers bracket. След загуба на играч от losers bracket играчът бива елиминиран от турнира.

Точкуване при групи с Round Robbin

Всяка среща от лигата прибавя на отбора от 0 до 3 точки към общото класиране. След приключване на всички срещи, първите 2 отбора във всяка група продължават участието си на LAN финал. При еднакви точки се гледа round-difference на отборите с еднакви точки. При еднакъв round-difference се гледа прекия двубой м/у отборите.

  • 3 точки при победа в редовната игра
  • 2 точки при победа в продължение
  • 1 точка при загуба в продължение
  • 0 точки при загуба в редовната игра

Всяка среща от лигата прибавя на играча от 0 до 3 точки към общото класиране. След приключване на всички срещи, първите 2 играчи във всяка група продължават участието си на LAN финал. При еднакви точки се гледа прекия сблъсък на играчите. При равенство при прекия сблъсък се играе допълнителна среща м/у играчите с равни точки.

  • 3 точки при победа с 2:0
  • 2 точки при победа с 2:1
  • 1 точка при загуба с 1:2
  • 0 точки при загуба с 0:2

Използване на помощен софтуер (cheats)

Използване на помощен софтуер от какъвто и да е тип, който може да се класифицира като cheat, е напълно забранено. Всяка среща от лигата ще бъде излъчвана пряко и ще бъде наблюдавана от admin. При съмнение за използване на такъв софтуер, случаят ще бъде разгледан от организаторите и при заключение, че играч в лигата е използвал такъв софтуер, тогава играчът (SC II), или отборът (CS:GO), който играча представлява ще бъде дисквалифициран!!! Esports Бизнес Лигата е аматьорска лига, в която играчите трябва да покажат собствените си възможности, а не възможностите на софтуер, който подпомага играта им. Нашата цел да е предоставим добро преживяване за всички участващи!